UFC
0

Al Turk ulaže žalbu na poraz od Cro Copa

Totalsport
Menadžment britanskog borca Mustaphe Al Turka (35), protivnika hrvatskog gladijatora Mirka Filipovića na posljednjoj priredbi američke organizacije UFC-a po imenu UFC 99, uložit će žalbu na ishod te borbe.

Cro Cop je, podsjetimo, slavio u toj borbi, svojoj povratničkoj pod okrilje američke organizacije, ali je ostao sporan način na koji je do nje došao.

Naime, Filipović je u jednoj prilici nehotice prstom u oko pogodio suparnika koji je spustio glavu i držeći se za nju primio serije udaraca prije nego li je sudija proglasio tehnički nokaut.

"Žalit ćemo se na takvu odluku jer ne mislimo da je ispravno da je sudija proglasio tehnički nokaut. Sudija je trebao uzeti u obzir udarac prstom u oko. Pogledajte borbu Hendersona i Franklina u UFC-u 1993. u Dublinu. Franklin je dobio priliku za odmor nakon što je uboden u oko. S obzirom da se borba održala u Njemačkoj (u Kölnu), nismo sigurni tačno koji je protokol, ali ćemo uložiti žalbu pismenim putem i vidjeti što se može napraviti", prenosi izjavu Al Turkovog agenta Kena Pavije fightticker.com.