sport
272

Ahmed Vila, prvak FFC-a u lakoj kategoriji za Klix.ba: Volio bih doći do UFC-a

Piše: Edin Isanović
Ahmed Vila
Ahmed Vila
Devetnaestogodišnji bh. borac Ahmed Vila nedavno je pobijedio Mađara Viktora Halmija te je postao prvak FFC-a u lakoj kategoriji. Vila je tada bez ikakvog respekta krenuo prema iskusnom FFC prvaku i srušio ga nakon 15 sekundi.

Ovaj izuzetno nadareni borac počeo trenirati ovaj sport u sarajevskom Pretorianu sa svojih trinaest godina. Podvlači kako je tada upoznao svog prvog trenera Edina Zrnu.

"On me naučio svemu što znam. Uočio je da imam volju, da dajem sve od sebe kako bih postigao dobre rezultate u ovom sportu. Osim toga, pružio mi je dovoljno pažnje kako bi me izgradio kao borca“, izjavio je Vila za Klix.ba.

Izdvojio je najvažnije rezultate.

"Definitvno, posljednja pobjeda protiv Viktora Halmija mi je najdraža i najvažnija. Osvojio sam FFC pojas u kategoriji do 70 kg. Trijumf u Beču je bio izuzetno bitan za moju karijeru. Privukla se velika pažnja ljubitelja borilačkih sportova. To je bila odskočna daska za dalje. Također, među važnijim je bila i jedna pobjeda u Rusiji protiv starijeg i iskusnijeg protivnika“, rekao je naš sagovornik.

Vila je kazao da nema uzora u ovom sportu.

"Trudim se da imam svoj stil i da ono najbolje preuzmem od svakog borca. Ipak, najdraži borci su mi Diaz i Junior dos Santos kojeg sam imao priliku upoznati u Zagrebu“, dodao je Vila.

Na kraju je otkrio planove za budućnost.

"Sada je cilj odbrana titule u kategoriji do 70 kg i osvajanje naslova u kategoriji do 66 kilograma u FFC-u. Nadam se da ću uspjeti to ostvariti. Naravno, volio bih kada bi uspio doći do UFC-a. No, treba još puno toga ostvariti da bi se stiglo do tog cilja“, završio je Vila.