sport
0

Agent: Pistorius je u teškom psihičkom stanju

Totalsport
Oscar Pistorius (Foto: AFP)
Oscar Pistorius (Foto: AFP)
Gotovo četiri mjeseca nakon što je usmrtio svoju djevojku Reevu Steenkamp južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius se nalazi u teškom psihičkom stanju, tvrdi njegov agent Peet van Zyl.

Pistorius je, podsjetimo, 14. februara ove godine u svom domu ubio nesretnu djevojku, ispalivši u nju četiri metka kroz zatvorena vrata kupaonice. Uprkos tvrdnji kako je mislio da puca u provalnika, optužen je za ubistvo s predumišljajem, ali je pušten da se brani sa slobode. U utorak bi se prvi put nakon uvodnog saslušanja trebao pojaviti pred sudom, ali postoji mogućnost da će ročište biti odgođeno budući da su i tužilaštvo i odbrana zatražili dodatno vrijeme za analiziranje dokaza i ispitivanje potencijalnih svjedoka.

U međuvremenu, dok se čeka odluka suda, oglasio se menadžer 26-godišnjeg atletičara s amputiranim potkoljenicama.

"Oscar slabo spava. Slabo jede. Ima dana kada je relativno dobro, ali onda dođu dani kada se osjeća grozno. Kad razgovaram s njim, često imam osjećaj da me ne čuje, kao da nije prisutan. Često plače", rekao je Van Zyl.

"Nekoliko dana nakon tragedije Oscar je trebao putovati u SAD-a na potpisivanje najvećeg sponzorskog ugovora u karijeri. Izgubio je bogatstvo zbog tragedije. I ja također", zaključio je agent.