Nestrpljenje pred SP u Americi
0

Adnanu Redžoviću još jedino fali titula sa svjetskog prvenstva

Klix.ba
Adnan Redžović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Redžović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U američkom gradu Orlandu na Floridi od 22. do 29. septembra održat će se Svjetsko prvenstvo u kik boksu (WKA asocijacija) na kojem će najavljeno učešće oko 50 zemalja. Među učesnicima ove respektabilne borilačke smotre će se među konopcima naći i sedam bh. reprezentativaca.

Boje naše reprezentacije branit će i Nermin Omerčević iz Cazina, Adis Dadović iz Zenice, Goran Lolić i Denis Marjanović iz Banje Luke, Ervin Hadžić iz Prijedora, te Rasim Bašić i Adnan Redžović iz Sarajeva. S bh. timom na Floridu putuju trener reprezentacije Jasmin Erović, nekadašnji bokser, direktor bh. tima Esad Samardžić, trener Nermin bašović te vođa tima Nijaz Mujić, najuspješniji menadžer kik boksa za Balkan i predsjednik WKA asocijacije za BiH. Na finale svjetskog prvenstva u Americi iz Švicarske dolazi i mladi menadžer Kenan Muijić.

Analitičari zbivanja u ovom sportu očekuju da će ovo biti i dosad najkvalitetnije Svjetsko prvenstvo.

Od menadžera i vođe tima Nijaza Mujića saznali smo da su svi borci sa spiska odlično odradili pripreme i da će u Americi na najdostojanstveniji način predstavljati Bosnu i Hercegovinu. Mujić kaže kako se nada da bi se neki od naših boraca mogao popeti na pobjednički tron kako bi se i u Americi zavijorila bosanska zastava i čula naša himna.

"Hvala svima koji su podržali naše šampione da mogu otići na Svjetsko prvenstvo i hvala i onima koji se već interesiraju kakav doček organizirati našim reprezentativcima poslije okončanja Svjetskog prvenstva", kazao je Mujić napomenuvši da je protokolom predviđeno da se bh. šampioni poslije završetka prvenstva druže s Bosancima i Hercegovcima koji žive u Americi.

Kako saznajemo, na spisku putnika za SAD nažalost nema Almedina Hasanagića, borca koji je osvajanjem titula amaterskog prvaka svijeta, profesionalnog prvaka Evrope i svijeta puno napravio za BiH. Hasanagić, naime, više ne želi nastupati za BiH za koju je, kaže, puno dao, a od nje nije ništa dobio. Ovaj vrhunski borac već je imao ponudu da nastupi za reprezentaciju Slovenije, ali kaže da se nije htio zalijetati već će dobro razmisliti za koju će zemlju kasnije nastupiti.

"Od svakog borca očekujemo uspjeh, ali ako bude teklo sve po planu očekujemo da bi do finala mogao doći Goran Lolić, Denis Marjanović, Nasim Bašić i Nermin Omerčević, Adnan Redžović. Posebno bi mi bilo drago da se Redžović nađe na pobjedničkom postolju jer mu u bogatoj karijeri gdje je uknjižio titule prvaka Evrope i prvaka svijeta u kik boksu (WKA asocijacija) nedostaje još medalja sa svjetskog prvenstva što bi, kako za njega tako i za BiH bilo veliko priznanje. Očekujem da će naša država finansijski podržati odlazak naših reprezentativaca na Svjetsko prvenstvo i da će im u povatku u BiH organizirati dostojanstven doček", kaže Mujić.

On kaže da se nada kako se nada da će se i oni koji su "zaboravili" naše borce udostojiti da naprave barem onim borcima koji u Americi osvoje zlato i potvrde da su najbolji ambasadori naše zemlje. Na finale svjetskog prvenstva iz Švicarske dolazi i mladi menadžer Kenan Muijić.

Na Svjetsko prvenstvo u kik boksu u Ameriku je trebao krenuti i Nusmir Majetić iz Cazina međutim zbog povrede koljena u posljednji čas ovaj borac je morao odustati. Također i Darko Delić iz Prijedora okazao je putovanje jer u gradu i Sportskom savezu Republike Srpske nije bilo razumijevanja, a ni finansijske podrške za njegov nastup.

Mača Bačanov, mlada sportistkinja iz Brčkog odustala je od puta zbog bolesti u porodici tako da u Ameriku neće putovati ni njen trener Borislav Vujanović.

Vezani članci