Prvenstvo u stonom tenisu
0

Adnan Šehić i Emina Hadžiahmetović prvaci BiH

Sarajevo-x.com
Emina Hadžiahmetović
Emina Hadžiahmetović
Adnan Šehić, član stoneteniskog kluba Vitez prvak BiH u stonom tenisu. On je u finalu 19. Prvenstva BiH, koje je održano u dvorani KSC Ilijaš, savladao klupskog kolegu Remhada Hasanovića sa 4:2 u setovima. Emina Hadžiahmetović je odbranila titulu u ženskoj konkurenciji.

Šehić je u polufinalu savladao olimpijca i jednog od najboljih bh. igrača Srđana Miličevića (STK Vogosća), dok je Hasanović u borbi za finale savladao Edina Konjića (STK Mladosta). Tokom cijelog turnira Šehić je pokazivao izvrsnu formu pred svjetsko prvenstvo u Dortmundu .

"Do početka tog takmičenja ostalo je još mjesec dana. Zadovoljan sam urađenim na ovom takmičenju. Protivnici su bili izuzetno kvalitetni i mislim da kvalitet stonog tenisa u BiH ove godine na visokom nivou. Također, organizacija takmičenja je podignuta na nivo više. Što se nastupa na SP tiče, očekujem da ostanemo u drugoj svjetskoj diviziji, mada ni plasman u prvu nije daleko," rekao je novi prvak BiH u ping - pongu. Adnan Sehić.

U konkurenciji seniorki Amina Hadžiahmetović po treći put zaredom osvojila je naslov prvaka BiH. Ona je u finalu bila bolja od Tuzlanke Dragane Kerkez sa 4:1. Hadžahmetovićeva je u polufinalu savladala Miljanu Antonić, dok je Kerkez bila bolja od članice STK Prijedor Daniele Balić.

"Iako sam umorna od velikog broja odigranih mečeva, istovremeno sam sretna zbog odbrane titule. Ovo je podrstrek pred nastup na SP, gdje moramo učiniti dodatne napore za plasman iz treće u drugu svjetsku diviziju. Čestitam i Dragani koja je u finalu odigrala odličan meč. Moram pohvaliti organizaciju, koja je u odnosu na prethodne godine podignuta na viši nivo," rekla je višestruka prvakinja BiH u stonom tenisu" rekla je Emina Hadžaihmetović.

U konkurenciji parova njabolji su bili Miličević/Divović u muškoj. odnosno Antonić/Balić u ženskoj konkurenciji.