Uoči gala borilačke manifestacije
0

Adnan Redžović: "Želim pobjedu za kraj karijere"

Sarajevo-x.com
Povodom tradicionalne gala borilačke manifestacije "Noć gladijatora III" u sarajevskom Domu mladih Skenderija je održana konferencija za novinare gdje je govorio jedan od najboljih K 1 boraca u BiH Adnan Redžović, kao i njegov trener Jasmin Erović.

Redžović će na pomenutoj manifestaciji imati meč za titulu profesionalnog prvaka Svijeta u WKA federaciji po K 1 pravilima protiv izazivača Rubena Peresa More iz Španije.

"Peres je izuzetan borac i prvi na WKA listi izazivača sa omjerom od 27 mečeva, tri poraza i 14 nokauta, što znači da moram biti 100% spreman da ga pobijedim. Želim pobijediti za kraj svoje K1 karijere", izjavio je Adnan.

Ovo će biti Redžovićev zvanični oproštaj od K1 sporta jer na nagovor svog trenera Jasmina Erovića i prijatelja svjetskog prvaka Adnana Ćatića, alijas Felixa Sturma prelazi u profesionalni boks, gdje će već 25. juna u Kelnu imati predborbu Felixu Sturmu.

Borilačka manifestacija "Noć gladijatora III", u organizaciji kluba borilačkih sportova "Gladijator" iz Sarajeva, će se održati u petak 13. maja 2011. u Domu mladih Skenderija sa početkom u 20 sati i bit će održano osam mečeva, dva iz MMA i šest iz K1.

Raspored borbi:

Enko Alić (BiH) – Semo Petje (Slovenija) Arif Mulalić (BiH) – Miran Fabjan (Slovenija)

Elmir Mehić (BiH) – Aleksandar Jovanovski (Makedonija) Denis Stojnić (BiH) – Stefan Traunmuller (Austrija) – MMA meč Haris Ćutuk (BiH) – Jetmir Emruli (Albanija) Dženan Poturak (BiH) – Jovan Kaluđerović (Srbija) Igor Alagić (Hrvatska) – Patrick Jaricki (Slovačka) – MMA meč Adnan Redžović (BiH) – Ruben Peres Mora (Španija)