sport
94

Adnan Gosto apsolutni pobjednik takmičenja u bodybuildingu Bihać Open

Klix.ba
U prepunoj dvorani Sportskog centra Luke u Bihaću sinoć je šesnaesti put zaredom održan internacionalni susret bodybuildinga i fitnesa, Bihać Open 2015.

Takmičenje je okupilo oko 40 takmičara iz Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine u organizaciji Sakiba Kurtovića, predsjednka Bodybuilding saveza BiH i fitness centra Viktorija iz Bihaća.

U kategoriji mens physique preko 178 cm pobjednik je bio predstavnik Slovenije Enes Čehić, a Tarik Šečić i Amar Sirčo su osvojili drugo i treće mjesto.

U kategoriji mens physique do 178 cm, pobjednik je također bio predstavnik Slovenije, Peter Bukovnik, a drugi i treći predstavnici Bosne i Hercegovine i Srbije, Igor Jeftić i Aleksandar Živković.

U kategoriji seniora do 70 kg najveće iznenađenje je napravio šezdesetogodišnji bh. predstavnik Husein Havić, osvojivši zlato i ostavljajući iza sebe upola mlađe takmičare iz Srbije, Ivana Rdina i Bojana Mitrovića.

U kategoriji bodybuilding classsic preko 180 cm prvo mjesto je osvojio Srbijanac Robert Tot, a drugi je bio bh. predstavnik Mumo Keserovic.

U kategoriji juniora prvo mjesto je zauzeo Stefan Kovačević, a iza njega su bili predstavnici BiH Branislav Božić i Suad Hadžić.

U kategoriji seniora do 80 kg očekivano je pobijedio Mirnes Husanović iz Sarajeva, a drugo i treće mjesto zauzeli Davorin Kajžar i Adnan Skopljak.

U kategoriji bikini fitness do 163 cm najbolja je bila Dragica Kutnik, a iza nje, Slovenke Valerija Sladnik i Vanja Štembergar.

U kategoriji djevojaka preko 163 cm najbolja je bila Slovenka Manca Blomber, a druga i treća Tina Blažić i Dora Trižanja.

U kategoriji do 90 kg naš najbolji predstavnik Adnan Gosto je opet bio prvi ispred Mursela Ahmetspahića, a u kategorijama do 100 kg i preko 100 kg, najbolji su bili Irzad Hotić i Aladin Ćemalović, dok je u kategoriji body fitnes najbolja bila predstavnica Srbije Marija Varešbaranjić.

U wheel chair kategoriji, Nadir Hajro, osvajač bronzane medalje na evropskom prvenstvu 2014, u svojoj kategoriji je dobio IFBB Pro karticu, tako da će ubuduće moći nastupati na nastupima IFBB Pro lige širom svjeta. Ovu činjenicu još čini zanimljivijom to da je Hajro jedini IFBB Pro takmičar pored Mirsada Terze u našoj državi i regionu.

Na kraju, u apsolutnoj kategoriji u bodybuildingu, titulu najboljeg je odnio Adnan Gosto, predstavnik GymElitea iz Sarajeva.