sport
408

Adnan Ćatić za Klix.ba: Hvala bh. građanima na podršci, drago mi je što sam obradovao naciju

Piše: Edin Isanović
Ćatić sa sinom Mahirom
Adnan Ćatić alias Felix Sturm pobijedio je u subotu u Oberhausenu Fjodora Čudinova i po peti osvojio je titulu prvaka svijeta po WBA verziji u srednjoj kategoriji.

Pred 12 hiljada gledatelja u vrlo teškom meču nakon odluke sudija (115-113, 115-113, 114-114) savladao je Rusa i osvetio mu se za poraz u maju prošle godine, te se ponovo popeo na svjetski tron.

Svojim nastupom Ćatić je oduševio navijače u BiH, ali i sve prisutne u König-Pilsener Areni.

"Hvala bh. građanima na podršci, puno mi to znači. Telefon mi neprestano zvoni, svi žele da čestitaju. Drago mi je što sam uspio da obradujem naciju", kazao je za Klix.ba Ćatić.

Između ostalih i mostarski bokser Damir Beljo, prvak Evrope po WBO verziji, čestitao mu je na tituli prvaka svijeta. Adnan Ćatić mu je uzvratio.

"Zahvalio bih se sjajnom bokseru Damiru Belji. Uvijek sam na raspolaganju našim sportistima", istakao je Ćatić.

Svjetski prvak najavio je nakon meča kako postoji mogućnost da odradi još jednu borbu, a da mu je velika želja da to bude u Sarajevu.

Podsjetimo, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je čestitao Ćatiću na vraćanju titule, te je dodao kako će troškove organizacije spektakla u glavnom gradu Bosne i Hercegovine KS preuzeti na sebe.

Kako je rekao Konaković, Ćatić "treba samo da odredi termin i izabere protivnika", a sve ostalo da prepusti Kantonu Sarajevo.

Ipak, Ćatić nije želio govoriti o tome. Podvukao je kako će u narednom periodu biti više informacija.

Vrlo vjerovatno Ćatić ne želi trenutno dati odgovor na to pitanje jer iz Čudinovog tabora se žale na odluku sudija i žele da Adnan ponudi revanš ruskom bokseru. Čudinov, podsjetimo, želi borbu u Moskvi.

Iako Ćatić živi u Njemačkoj za sigurnost njega i njegove porodice brine Haris Sipović – Sipa iz Sarajeva ispred Securitasa, a i ovaj put bio je uz svjetskog prvaka.