sport
182

Adnan Ćatić: Imam odgovore za svaki potez Crnogorca Radoševića

Klix.ba
Trostruki svjetski bokserski prvak po IBF verziji Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, borit će se večeras s početkom u 23:20 sati, uz direktan prijenos na Face TV-u, protiv Crnogorca Predraga Radoševića u dvorani Westfalenhalle u Dortmundu.

Pobjednik ovog meča dobit će šansu da postane izazivač za svjetsku titulu u IBF verziji. Ćatić je brojnim navijačima obećao pobjedu i potvrdu visokog renomea jer je u 43 profi meča ostvario 37 pobjeda dok je Radošević slavio u 27 okršaja.

Pred ovaj meč, Adnan je dao intervju za njemački Sport1 u kome je kazao da je postigao sve što je želio u karijeri, ali i da, i zbog svojih navijača, želi vratiti izgubljenu titulu.

"Promijenio sam puno toga unutar i izvan ringa. Jedno staro poglavlje je zatvoreno, sa svim uspjesima koje sam ostvario. Sada sam fokusiran na ono što je preda mnom", rekao je Ćatić.

On je istakao i da je unio promjene u ishranu, jer mu to pomaže da bude pokretljiviji u ringu, ali i zbog toga što ne želi dobiti višak kilograma kada jednoga dana ode u penziju. Između ostalog je naveo kako ne razmišlja puno unaprijed, već je prvenstveno fokusiran na večerašnji meč, koji mu je vrlo bitan.

O svome večerašnjem protivniku je kazao kako će on sigurno učiniti sve da izbjegne poraz, jer je ovaj meč velika prilika i za njega, ali je i dodao kako ima odgovore na sve što Crnogorac može ponuditi.