sport
0

Abramovič nudi 33 miliona eura za Shevcenka

NINA
Vlasnik engleskog premierligaša Chelsea Roman Abramovič ponudio je predstavnicima italijanskog Milana više od 33 miliona eura za Ukrajinca Andreija Shevcenka, objavio je jučer Daily Star.

Novinar tog lista tvrdi da je Abramovič u prijateljskim odnosima sa Shevcenkom i da je spreman "debelo" platiti da ga dovede u svoj klub.

Ruski milijarder je, kako navodi Daily Star, odlučio za iduću sezonu angažirati jednog vrhunskog napadača i da je za takav transfer spreman izdvojiti nevjerojatnih 120 milijuna eura.

Prva ponuda, prema pisanju novinara Daily Stara, bila je samo bacanje udice čelnicima Milana, koju oni, kako se navodi, nisu progutali. Čelni ljudi evropskog klupskog prvaka odbacili su, naime, bez razmišljanja Abramovičevu ponudu.

Abramovič je prošle godine kupio Chelsea i najavio da će nastojati taj klub u što kraćem roku dovesti do evropskog vrha.

Londonski tim jučer je izborio plasman u polufinale Lige prvaka i napravio jedan od najvećih uspjeha u historiji kluba, a Abramovič već sada priprema još jači tim za iduću sezonu, a Shevcenko je samo jedan od igrača koje namjerava angažirati.