Super Six
0

Abraham nokautirao deset sekundi prije kraja 12. runde

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Spektakularnu je borbu i pobjedu još jednom navijačima (14.000) priuštio Armenac s njemačkom putovnicom Arthur Abraham, ovaj put u berlinskoj O2 Areni...

Dosad nepobjedivi bokser u srednjoj kategoriji prvi je put nastupio u supersrednjoj otvorivši Super Six turnir u dvoboju protiv Amerikanca Jermaina Taylora.

Iako je, sasvim izvjesno, u rukama imao pobjedu na bodove, deset sekundi prije kraja posljednje, 12. runde, Abraham je sjajnim desnim direktom pogodio tamnoputog Amerikanca u bradu klasično ga nokautiravši. Time je Abraham još jednom potvrdio da zna zabaviti publiku.

Svrha Super Six turnira je dobiti novoga svjetskog prvaka, koji će objediniti titule po WBA i WBC kategoriji. U njemu sudjeluju šestorica najboljih svjetskih boksera unutar kategorije. Svaki će boksati po tri meča u natjecanju unutar grupe, nakon čega će najbolja četvorica u polufinale, pa dvojica u finale.

Za pobjedu nokautom dobivaju se tri boda, za pobjedu na bodove dva, a za remi 1. Novi će svjetski prvak biti poznat za 18 mjeseci.

U subotu navečer drugi je dvoboj turnira odradio Carl Froch. Aktualni prvak u supersrednjoj po WBC verziji obranio je svoj pojas pred vlastitom publikom u Nottinghamu pobijedivši podijeljenom (2-1) odlukom sudaca hitronogog i hitrorukog Amerikanca Andrea Dirrella. U tijesnoj je borbi Britanac (26-0) Amerikancu nanio prvi profesionalni poraz (18-1).