Tyson Gay
0

"9.71? Pa, normalno da sam zadovoljan"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
S velikim nestrpljenjem se čekao finalni obračun dvojice najboljih svjetskih sprintera, Usaina Bolta i Tysona Gayja, na Svjetskom atletskom prvenstvu u Berlinu.

I bio je to spektakularan događaj od devet i nešto sekundi, ali cijeli šou je ukrao sprinter s Jamajke, nezaustavljivi Usain Bolt, koji je nakon olimpijskog zlata osvojio i svjetsko. I ne samo to, popravio je vlastito najbolje vrijeme, ujedno i svjetski rekord. Sada više ne piše 9.69, već magičnih 9.58.

Amerikanac Tyson Gay je stiskao od početka do kraja utrke, ali nije bio niti blizu Bolta, makar je ostvario sjajnih 9.71. Niko od američkih sprintera nikada u historiji nije trčao tako brzo kao srebrni iz Berlina Gay.

  • 9.71? Pa, normalno da sam zadovoljan. Trčao sam najbolje što mogu u ovom trenutku i zadovoljan sam srebrnom medaljom - rekao je Gay i nastavio u relativno vedrom tonu.

  • Za mene je rezultat od 9.71 stvarno dobar posao, to je naplata odličnog rada kojeg sam imao i dobre fizičke spremnosti. Nikako drugačije ne mogu komentirati rezultat. Dakako, druga je priča što je sve vrijedilo srebra, a ne zlata kojem sam se nadao.

Gay je pohvalio svog velikog suparnika Bolta, s kojim se uporno izbjegavao sve do Svjetskog prvenstva.

  • On je dokaz da moram dalje raditi. Bolt me gura naprijed, jer je dokaz da se može trčati 9.5, ako ne i bolje od toga. Pokazao je još jednom kako ljudsko tijelo i mogućnosti ne poznaju granice.

Inače, ova dva sjajna sprintera imat će još jedan veliki ogled u Berlinu. Čeka se start utrke na 200 metara.