sport
83

7. Giro Bambino: Biciklističko druženje uz reprezentativce

Klix.ba
Udruženje Giro di Sarajevo i ove godine organizuje Giro Bambino, biciklistički praznik za malu raju koji će se održati na Vilsonovom šetalištu u subotu, 13. juna, s početkom u 15 sati.

Kao i prethodnih godina, i ovaj put će najmlađi biciklisti Sarajeva imati priliku oprobati svoje vještine na posebnom poligonu, uz podršku i savjete članova Giro di Sarajevo.

I to nije sve – podršku malim bajkerima pružit će i članovi reprezentacije BiH u cestovnom biciklizmu, koji će dan kasnije nastupiti na trci Sarajevo Grand Prix, a koji se ovih dana pripremaju u našem glavnom gradu.

"Od ponedjeljka treniramo u okolici Sarajeva i raspoloženje je na odličnom nivou. Izuzetno nam je drago što ćemo biti u prilici uveličati ovaj biciklistički događaj koji našim mališanima zaista mnogo znači", kaže Emir Hulusić, reprezentativac i član ekipe Team Giro.

Pored njega, u prvom timu reprezentacije BiH nalaze se i Đulaga Trejić, Mujo Kurtović, Nedim Alagić, Josip Čerkez i Benjamin Murić, a predvodi ih šef tima Hajrudin Trle. Najbolji biciklisti koje BiH trenutno ima, na Vilsonovom šetalištu će asistirati djeci pri prolasku kroz poligon, ali biće tu da odgovore na sva pitanja koja mališani budu imali što se tiče profesionalnog biciklizma.

"Biciklizam u BiH je u usponu i mi u Giro di Sarajevo znamo da postoje talenti koji žele da postanu profesionalni biciklisti, ali nemaju koga da pitaju kako to da ostvare. To je i jedan od razloga što će reprezentativci biti na Giro Bambinu u subotu – bit će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva pitanja koja mališani budu spremili za nas", dodaje Hulusić.

Giro Bambino je rekreativni događaj koji nema takmičarski karakter, ali koji će uz pomoć sponzora – vitaminskog napitka Nova Vita, te kompanija BH Telecom, Menprom, Spanish Marketa i Hotela Bristol, te uz medijske pokrovitelje, Antenu Sarajevo, Klix.ba, Oslobođenje i Sarajevo Times djeci prirediti poseban ugođaj, uz razne poklone koji će biti podijeljeni na kraju same vožnje.

Prijave će se obavljati na licu mjesta, a roditelji se mole da dođu prije 15 sati da bi se izbjegle gužve na registraciji.

Učešće je namijenjeno djeci do 12 godina starosti uz ispravan bicikl.