sport
130

3.000 dječijih osmijeha obilježilo početak Sportskih igara mladih

Klix.ba
U prethodnoj sedmici te početkom ove, šeste BH Telecom Sportske igre mladih, uljepšale su početak raspusta djevojčicama i dječacima iz Tomislavgrada, Livna i Konjica.

Porodica BH Telecom Sportskih igara mladih se iz godine u godinu povećava, tako da je u ulozi domaćina od ove godine i Tomislavgrad. Mališani su s radošću dočekali ekipu Igara, te je veliki broj učesnika iskazao zadovoljstvo što su Igre, po prvi put, posjetile njihov grad.

"Sjajno smo se zabavili ali nažalost, ove godine, nismo se uspjeli plasirati u finale. Iskreno se nadamo da ćemo naredne godine pobijediti u košarci te učestvovati na finalnom takmičenju u Sarajevu", istakao je Ilijas Đugum u ime košarkaške ekipe FIT iz Tomislavgrada.

U saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promoviraju projekat "Fer igra za fer djetinjstvo".

"Veselimo se novim prijateljstvima i ekipama te jedva čekamo odlazak na finalno takmičenje u Sarajevo", izjavila je Tanja Kelić, košarkašica ŽKK Livno.

Turneja radosti nije mogla proći kroz Hercegovinu, a da ne posjeti grad na Neretvi, Konjic, koji već tradicionalno donosi mnogo zanimljivih utakmica, dobrih akcija, tuge, radosti, zabave ali i novih upoznavanja. Titulu najboljih na Coca Cola Cupu u nogometu, za kategoriju 2001. godište i mlađi, ponijela je ekipa LA Galaxy iz Jablanice, dok je u Poli Cupu u nogometu, za kategoriju 2005. godište i mlađi, najbolja bila ekipa FK Igman.

"Nažalost, ove se godine nismo uspjeli plasirati na finalno takmičenje u Sarajevu ali smo se sjajno zabavili te se nadamo pobjedi naredne godine“ rekao je kapiten drugoplasirane nogometne ekipe Oblo Muhamed Muslimić.

Sportske igre mladih će ove godine obići 30 bh. gradova te mališanima širom Bosne i Hercegovine omogućiti dobru zabavu ali i priliku da se takmiče u 10 različitih sportova sa svojim vršnjacima. Naredni gradovi domaćini Igara su Goražde i Sarajevo.

Igre u Goraždu će se održati u Gradskoj dvorani Goražde, 18.6.2016. godine sa početkom u 9 sati.

Prijave za takmičenja u narednim gradovima su otvorene te se svi zainteresovani mogu prijaviti na stranici www.igremladih.ba ili na broj telefona 033/711 930.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije a i ove godine, specijani partner Igara je Olimpijski komitet BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što Ivica Osim, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Mirza Teletović, te mnogi drugi.