sport
211

2.800 osmijeha za Sportske igre mladih u Hercegovini

Klix.ba
Nakon Konjica i Goražda, BH Telecom Sportske igre mladih otputovale su u Livno. U subotu 28. juna djevojčice i dječaci iz Glamoča, Drvara, Tomislavgrada i Donjeg Vakufa takmičili su se sa svojim vršnjacima iz Livna, a najsimpatičnija ekipa bila je ekipa Preporod, koja je osvojila prvo mjesto u malom nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi.

Anđelko i Sanin, igrači ovog tima obučeni u dresove Marija Mandžukića i Edina Džeke, rekli su da se njihova ekipa odmilja zove Vatreni Zmajevi. Svojim vršnjacima širom Bosne i Hercegovine njih dvojica su poručili: "Fer igra gradi fer prijateljstva, a fer igra znači fer djetinjstvo".

Nakon Livna, Igre su otputovale u Široki Brijeg. Uprkos vrućinama, dječaci i djevojčice uživali su u sportovima. Sreća na licima pobjednika nije se mogla sakriti, prvenstveno jer znaju da će na velikom Finalu krajem avgusta imati priliku provesti nezaboravne dane u Sarajevu sa svojim vršnjacima iz cijele BiH.

U ponedjeljak je Mostar bio sjajan domaćin Igara, a ni kiša nije spriječila održavanje takmičenja. Sedmogodišnji Justin Ilić u Teniskom centru u Mostaru odigrao je odličan meč. "Tenis treniram već dvije godine i jako ga volim. Kada odrastem želim biti najbolji teniser", rekao je on.

Uz finansijsku podršku USAID-a, Igre će ove godine posjetiti 25 gradova. Nakon Hercegovine, najljepša sportska priča stigla je u Sarajevo, gdje će se u četiri dana sarajevski mališani takmičiti u odbojci, šahu, odbojci na pijesku, rukometu, stolnom tenisu, nogometu, tenisu i košarci.

Za sve koji to već nisu uradili, iz Igara podsjećaju da se za učešće mogu prijaviti putem web-stranice Igara – www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033 711 930.