scitech
1

Uređaj TapTap nudi brzu i jednostavnu komunikaciju bez potrebe za gledanjem u ekran

Klix.ba
Danas postoje različiti načini da komunicirate s nekim, a među njima su poruke na Facebooku, Twitteru, SMS-ovi i telefonski pozivi. No, svaki od ovih načina zahtijeva da pogledate u ekran kako biste shvatili šta vam neko želi reći. Međutim, ako koristiteTapTap narukvicu, stvari su jednostavnije i brže.

Kompanija Woodenshark je proizvela uređaj u obliku narukvice koji je nazvala TapTap. Ovaj uređaj je namijenjen komunikaciji među ljudima bez potrebe za gledanjem u ekran. Posebno je namijenjen parovima, a komunikacija se obavlja unaprijed dogovorenim načinom dodirivanja narukvice. Kada jedna osoba dotakne svoju narukvicu, u tom trenutku narukvica kod druge osobe zavibrira. Različit ritam ili broj dodira narukvice imaju i različita značenja.

Dva uređaja koštaju 130 dolara, a njihova baterija s jednim punjenjem traje sedam dana. Kako bi se koristio ovaj uređaj, potrebno je instalirati aplikaciju na smartphone i povezati je s email adresama dviju osoba koje ga koriste. Kompatibilan je sa operativnim sistemom Android i Bluetoothom 2.1 i novijim, kao i sa iPhoneom 4S, 5 i 5C.

Uređaj TapTap ima za cilj na Kickstarteru prikupiti 130.000 dolara, a do sada je sakupljeno 74.888 dolara. Kampanja se završava 22. novembra.