Ne utrkuju se sa Facebookom
0

Zvaničnik Googlea: Google+ nije društvena mreža

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Da Google+ nije društvena mreža koja se utrkuje sa Facebookom rekao je jedan od zvaničnika Googlea, Nikesh Arora, na Monaco Media Forumu. Uprkos tome što je Google pokrenuo svoju društvenu mrežu, Arora tvrdi da ona to ni za koga iz Googlea ne predstavlja.

"To je platforma koja nam dozvoljava društvene elemente zajedno sa svim produktima koje nudimo. Vidjeli ste kako se YouTube i Google+ prožimaju. Trudimo se da koristimo društvene signale preko svih naših produkata. Ovo nije samo okupljanje ljudi na jedno mjesto i nazivanje toga društvenom mrežom", rekao je Arora, prenosi Telegraph.

On je također dodao je siguran da neki dijelovi Facebooka i Googlea+ imaju sličnosti, ali da su u principu različiti.

Google se konstantno utrkuje sa Facebookom da kreira uspješan društveni projekt, ali do sada nije imao uspjeha u tome da preuzme ljudima slobodno vrijeme i podatke koje oni daju Facebooku.

Izvršni direktor Googlea, Larry Page, je objavio uposlenicima da će dobiti bonus od 25 posto ukoliko kreiraju uspješnu društvenu mrežu. Nakon što se pojavio Google + u junu 2011. nije zabilježio uspjeh kakav su očekivali.

Kada se pojavio, Facebooku je trebalo 10 mjeseci da dostigne milion korisnika, iz Google+ se nadaju da će dostići 100 miliona korinika do kraja godine.