Konferencija F8 u San Franciscu
0

VIDEO / Zuckerberg predstavio novi izgled profila na Facebooku

Sarajevo-x.com
Direktor "Facebooka", Mark Zuckerberg, na konferenciji F8 je predstavio novi izgled profila na najpopularnijoj društvenoj mreži.

Zuckerberg je na konferenciji predstavio novi izgled korisničkog profila na društvenoj mreži "Facebook" koji je nazvan "Timeline". Ovaj dizajn je smišljen s ciljem da se korisnici što čvršće povežu sa društvenom mrežom, da pokažu ko su sada, ko su bili prije, gdje su bili i šta su radili. To je dobar način i da prijateljima omoguće uvid u svoju prošlost.

"Facebook" u "Timeline" automatski dodaje fotografije, statuse i događaje iz života otkako su se korisnici registrovali. Tu je također i mapa koja pokazuje gdje su korisnici bili, gdje su putovali, a sve zahvaljujući opciji "Facebook Places". Također, moguće je i vidjeti gdje su njihovi prijatelji bili u isto vrijeme.

Svrha "Timelinea" je da korisnici mogu lako pristupiti starijim sadržajima. Primjer su stari statusi koje korisnici postave i nakon nekog vremena ih više i ne vide.

Zuckerberg je za "Timeline" rekao da je to "priča o vašem životu". Pojasnio je da će korisnici "Facebooka" imati mogućnost obilježavanja najvažnijih trenutaka u svom životu. Korisnici će također svojevoljno moći prilagođavati i mijenjati izgled "Timelinea"

Novost na "Facebooku" je i uvođenje muzičkih i video sadržaja. "Facebook" će se moći koristiti kao platforma za slušanje muzike, gledanje filmova, serija, te za čitanje knjiga.