4 GB memorije
0

Želite li sat koji je ujedno i smartphone

Sarajevo-x.com
Ručni sat koji je ujedno i smartphone nazvan je i'mWatch. Ovaj uređaj ima ekran osjetljiv na dodir, a težak je svega 70 grama. Nudi nešto više od same mogućnosti obavljanja telefonskog razgovora, piše Daily Mail.

Uređaj i'mWatch ima i posebnu online prodavnicu aplikacija koje mogu raditi na LCD ekranu veličine 1,5 inča. Za sada nema Android aplikacija. Uređaj u sebi ima memorijski čip od 4 GB, tako da ima dosta prostora za pohranjivanje različitih sadržaja. Baterija ovog uređaja traje dva dana, nakon čega ju je potrebno ponovo napuniti.

Osim običnih modela koji koštaju 234 funte, bogatiji kupci mogu naručiti i'mWatch ukrašen dijamantima, koji košta 10,286 funti. Direktori kompanije Manuel Zanella i Massimiliano Bertoni do sada su primili 5.000 narudžbi.

Čini se da je većina aplikacija namijenjena za upravljanje određenim uređajima u domaćinstvu.

"U bliskoj budućnosti će putem i'mWatcha biti moguće uključiti i isključiti grijanje, veš mašinu i mašinu za pranje posuđa. U domaćinstvu budućnosti, gdje će automatizacija upravljati kućanskim uređajima, i'mWatch će se uklopiti savršeno", rekao je Bertoni.

Prodaja i'mWatcha počinje 2012. godine.