Tehnologija
0

Završena Hermes SoftLab ljetna škola

Sarajevo-x.com
U petak je svečanom podjelom diploma završena Ljetna škola informatike za studente koju organizuje kompanija Hermes SoftLab. Tokom Ljetne škole studenti su testirali svoje vještine iz oblasti sistema sa ugrađenim računarima, dizajna web portala, e-bankinga, java programiranja te pohrani i distribuciji podataka.

Hermes SoftLab ljetna škola postoji od 1996. godine, kada je u Ljubljani ugošteno 10 studenata. Danas postoji osam ljetnih škola, koje izvode nastavu u cijelom regionu. Ove godine studentima tehničkih nauka pridružili su se i studenti sa fakulteta ekonomskih nauka na modulu koji je koncipiran u pravcu razvijanja poslovnih analitičkih vještina kako bi se što bolje razumjeli poslovni procesi.

"Fakulteti u Bosni i Hercegovini imaju sjajne mlade ljude i nama je bilo zadovoljstvo raditi sa budućim ekspertima u oblasti IT-a. Ljetna škola je prilika koju smo iskoristili da se upoznamo, da povežemo univerzitetsko znanje sa praktičnim radom u našoj oblasti. Studenti su pokazali veliko interesovanje za našu ljetnu školu što nam daje razloge da vjerujemo kako radimo u prvom smjeru, u smjeru izgradnje timskog duha i povjerenja, koji su danas neophodni", kazao je na ceremoniji dodjele diploma Dragan Knežević, direktor Hermes SoftLab Sarajevo.

Hermes SoftLab Ljetna škola ove godine je okupila preko 100 studenata, uključujući studente iz Sarajeva i Banja Luke, a Faik Ćatibušić i Nesib Fišo sa ETF-a Sarajevo dobili su priliku da mjesec dana rade sa Hermesovim stručnjacima u Ljubljani na razvoju softverskih aplikacija.