Apple i Samsung u ratu
0

Zabranjeno promovisanje Galaxy Taba u Berlinu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Samsung Electronics neće promovisati svoj novi tablet računar na jednom od najvećih svjetskih sajmova elektronike u Berlinu, nakon što je prodaja njihovog proizvoda zabranjena u Njemačkoj.

Nakon što je sud u Dusseldorfu usvojio zahtjev kompanije Apple da se zabrani prodaja Samsungovih proizvoda u Njemačkoj Samsung je bio primoran da svoj novi računar, Galaxy Tab 7.7, povuče sa sajma u Berlinu.

Podsjetimo, Samsung i Apple su prije izvjesnog vremena započeli rat zbog povrede vlasničkih prava kompanije Apple. Naime, tehnološki div optužuje južnokorejsku kompaniju da je koristila njihov patent pri izradi pametnih telefona i tablet računara.

"Samsung poštuje odluku suda i zbog toga smo odlučili da povučemo Galaxy Tab 7.7 sa sajma", navodi se u saopćenju kompanije, prenosi AFP.

Podsjetimo, nedavno je Regionalni sud u Dusseldoru donio odluku o zabrani prodaje računara Galaxy Tab 10.1 u Evropi, nakon što je apple podnio tužbu ističući da Galaxy kopira elemente njihovog iPada.

Zabrana prodaje računara u Evropi je privremeno ukinuta, ali je na snazi ostala odluka o zabrani prodaje Galaxy Taba 10.1 u Njemačkoj.

Samsung je na ove optužbe odreagovao kontra-tužbom, te su istakli da će poduzeti sve "raspoložive mjere i zakonske mogućnosti kako bi održali svoju prisutnost na evropskom tržištu."