Uspjeh "magičnog proizvoda"
0

VIDEO / Za svega šest sati iPad naručilo 91.000 ljudi

Sarajevo-x.com
Apple je u petak okončao dugo čekanje fanova novih tehnologija i započeo sa primanjem narudžbi za iPad, svoj najnoviji tablet PC, čija prodaja bi trebala krenuti 3. aprila. Ushićenje za novim revolucionarnim tabletom je bilo toliko da je za svega šest sati Apple uspio zabilježiti približno 91.000 narudžbi.

Iako su mnogi izražavali sumnjičavost nakon svjetske promocije iPada, tvrdeći čak da neće dostići onu popularnost kakvu je imao, naprimjer, iPhone, podatak da je u prosjeku naručeno, odnosno prodato, 20.000 iPada po jednom satu potpuno opovrgava sve prethodne kritike i sumnje.

Analitičari predviđaju da će se ovaj početni interes za iPad nastaviti tokom cijele 2010. godine i da bi prodaja ovog novog tehničkog uređaja u svijetu mogla dostići brojku od pet miliona.

Steve Jobs, izvršni direktor Applea, je tokom januarske prezentacije ovog proizvoda kazao da se radi o "magičnom proizvodu" koji predstavlja revoluciju u budućem surfanju internetom, gledanju videa, igranju igara i čitanju knjiga, sve to na jednoj tehnološkoj platformi.

Prvi prodajni rezultati pobijaju i ankete koje se nakon njegovog predstavljanja provode u javnosti. Jednu takvu je napravio poznati blog Engadget, pitajući tehnološki obrazovanije korisnike da li bi željeli kupiti nadolazeći Appleov tablet.

Rezultat je bio da je 18,8 posto anketiranih od ukupnog broja od 66.751, izjavilo da želi kupiti iPad.

28,4 posto njih je kazalo da neće kupiti iPad tako skoro, dok je 25,2 posto odgovorilo da će sačekati izlazak HP-ovog Slatea.

Daljnjih 11 procenata je izjavilo da se drži tableta koji ima operativni sistem Chrome, a skoro 16 posto ljudi je upitalo - šta je to iPad?

Vezani članci