Tehnologija
0

YouTube Video Awards

Sarajevo-x.com
Vjerovatno nikada nećete prošetati crvenim tepihom na ceremoniji dodjele Oskara, no uz malo kreativnosti i truda možda se nađete na YouTube virtualnom tepihu. Od ove godine postoje YTA, odnosno YouTube Video Awards.

Ova popularna mreža za dijeljenje videa objavila je da će podijeliti nagrade za najbolje video klipove protekle godine. Pobjednici će biti poznati 25. marta.

Glasanje počinje danas i trajati će do petka. Nagrade će biti dodijeljene u sedam kategorija; Najbolja serija, najbolji kreativni video, najbolji inspirativni video, najbolji komični video, najbolji muzički video, najbolji komentar i "najdražesniji video ikada".

"Ako pogledate 2006. godinu, mora se priznati da je bila prelomnica za online video i korisnički sadržaj", rekao je Jamie Byrne, šef proizvodnog marketinga YouTubea . "Sve smo ovo napravili kako bi pokazali najbolje sadržaje 2006. godine i kako bismo motivisali ostale za još više žanrova i da postanu još veće zvijezde online videa."

YouTube je trenutno u centru pažnje zbog problema sa autorskim pravima, nakon što ih je Viacom tužio zahtijevajući odštetu od 1,65 milijardi dolara.