Tehnologija
0

"YouTube Killer" dobio pravo ime - Hulu.com

Sarajevo-x.com
Dugo iščekivani zajednički poduhvat News Corpa i NBC Universala je u srijedu dobio i ime. Stranica koja bi trebala emitovati filmove i serije bez ograničenja od mnoštva reklama, kada je tek najavljena dobila je nadimak "YouTube Killer". Pravo ime biće joj Hulu.

"Željeli smo da ime bude kratko i jednostavno za spelovanje. Sviđa nam se činjenica da se riječ rimuje sama sa sobom. Htjeli smo zabavno ime", izjavila je glasnogovornica Hulua, Christina Lee.

Ova objava zaključila je petomjesečno traganje za imenom stranice koja bi trebala biti glavni konkurent video servisima kojih je svakog dana sva više. U julu mjesecu, na čelo Hulua postavljen je Jason Kilar, bivši direktor u Amazonu.

Medijske kompanije, pokretači čitavog projekta, objavili su da će stranica biti dostupna za testiranje ograničenom broju korisnika od oktobra, mjesec dana kasnije nego što je planirano.

Potencijalni korisnici trebaju ostaviti svoje e-mail adrese na hulu.com, gdje će biti odlučeno kome će biti dozvoljeno da testira servis. Ovo je uobičajena praksa kompanije kada pokreću nove online projekte.