Tehnologija
0

Xperia E pametni telefon osmišljen da bude jednostavan

Korisnicima koji žele da zakorače u svijet Xperia pametnih telefona m:tel savjetuje da potraže model Xperia E, koji je savršen za ljude koji preferiraju povoljan pristup kvalitetu i funkcionalnosti. Xperia E je pristupačan, kompaktan, pametni telefon sa Jelly Bean Androidom i svim softverskim blagodetima ove Android verzije.

Kod ovog modela posebno se izdvaja izvanredan kvalitet poziva, nezavisno od okruženja, koji zahvaljujući integrisanosti HD voice opcije s drugim dodatnim mikrofonom suzbija pozadinsku buku tako da korisnici mogu obavljati savršeno jasne telefonske razgovore.

Oplemenjenom dizajnu Xperie E na prvom mjestu doprinosi srebreni sjajni obrub oko cijelog uređaja, te njegova izvedba u veoma popularnoj paleti: crne, pink ili bijele boje.

Sony Xperia E ima TFT ekran dijagonale 3,5-inča, rezolucije 320 x 480px i staklo otporno na grebanje. Pokreće ga Qualcommov Snapdragon MSM 7227 A procesor od 1GHz. Uređaj ima 512MB radne memorije i 4GB interne memorije, od čega korisnik ima na raspolaganju 2 GB za svoje aplikacije i datoteke, s mogućnošću proširenja putem micro SD kartie do 32GB.

Ima kameru od 3,2 megapiksela sa mogućnošću VGA video snimanja.

Xperia E je dizajnirana da omogući korisnicima kontrolu troškova i potrošnje baterije. Aplikacija za kontrolu prijenosa podataka prati potrošnju, dok poboljšani standby režim produžava njegovo trajanje do 4 puta. S prosječnim intenzitetom korištenja, ova baterija relativno velikog kapaciteta od 1530 mAh može da izdrži i do dva dana.

Pored Wi Fi-ja i FM radija, putem ovog uređaja korisnici mogu lako gledati i dijeliti sadržaj preko TV-a, tableta i računara uz pomoć DLNA wireless konekcije. Na polju multimedije, Xperia E opremljen je superiornim kvalitetom zvuka sa preinstaliranom "WALKMAN” aplikacijom, koja podrazumijeva xLOUD patentiranu audiotehnologiju, 3D surround zvuk i podešavajući ekvilajzer.

Uz uređaj u paketu se dobije USB kabl dužine 100 cm i slušalice s ugrađenim mikrofonom i tipkom za odgovaranje na poziv.

U m:tel ponudi telefon Xperia E možete nabaviti po popularnoj cijeni od samo 1 KM u tarifnom modelu Moj Mix 25, odnosno za poslovne korisnike u Total Group, Bez limita 30 i Kombinuj biz 40 tarifama, s periodom trajanja ugovora od 24 mjeseca.

Karakteristike:

• Kristalno jasni razgovori zahvaljujući HD Voice opciji i suzbijanju buke • Jednostavna kontrola prijenosa podataka i rada baterije • Dugotrajna 1500 mAh zamjenska baterija • 3.5-inčni HVGA displej za fantastično pretraživanje i zabavna iskustva • "WALKMAN" muzičko iskustvo sa xLOUD tehnologijom i 3D surround zvukom • Bežično DLNA povezivanje za jednostavno pregledanje i dijeljenje sadržaja, poput fotografija i videosnimaka na TV-u, tabletu ili PC-u • 1 GHz procesor

Xperia E će biti dostupan u crnoj, bijeloj i pink boji, a Xperia Edual u crnoj i zlatnoj boji.