Hit u Japanu
0

Washlet-WC šolja uz koju ne treba toalet papir

Sarajevo-x.com
WC šolja Washlet nakon čije upotrebe nećete trebati toaletni papir najnoviji je izum moderne tehnologije i dolazi iz Japana, piše Daily Mail.

Novi, čišći toaleti i visoki higijenski uslovi samo su neke od prednosti koje nam nudi novi japanski izum - WC šolja Washlet s integrisanim crijevom iz kojeg izlazi topla voda u sitnim mjehurićima i tako čisti dijelove tijela za šta se trenutno koristi i do nekoliko metara toaletnog papira.

Za ovaj postupak naravno postoji elektronsko dugme, tako da voda krene teći upravo onda kad osoba to želi, slično kao kod standardnog vodokotlića, što garantuje da neće do neugodnih situacija, dodaje Daily Mail.

Japanski proizvođač sanitarija Toto ovu WC šolju lansirao je najviše zbog ekoloških razloga jer se zbog proizvodnje toaletnog papira uništavaju ogromna šumska prostranstva, a posebno se iskorištava mlado drveće.

Isto tako, vodokotlić Washleta troši šest litara vode prilikom jednog povlačenja, dok klasični troši i do 12 litara vode.

Pored tople vode koja pere 'kritična područja', Washlet ima i uređaj za sušenje istih, koji možete podesiti na tri različite temperature.

Ova WC šolja se sama čisti i to sredstvom koje ne sadrži opasne hemikalije tako da možete biti sigurni da ni ovako ne zagađujete okolinu.

Washlet je u Japanu postao neizostavan dio svakog toaleta, a Toto će ove sedmice svoj hit proizvod predstaviti na sajmu sanitarija u Frankfurtu, te se nadaju uspjehu Washleta i na evropskom tržištu.