Tehnologija
20

Vrijedni Facebook trikovi koji će sačuvati vašu privatnost

Klix.ba
Društvenu mrežu Facebook dnevno koristi više od milijardu ljudi, a uz pomoć malih trikova možete biti među onima čija je privatnost bolje zaštićena.

Kako piše Business Insider, uz pomoć nekoliko jednostavnih poteza svoje iskustvo na Facebooku moći ćete učiniti puno sigurnijim i bezbrižnijim.

Ukinite opciju "seen" preko jednostavnog programa Crossrider Chad Undetected koji radi na skoro svim platformama i browserima. Naravno, na raspolaganju su i druge slične ekstenzije i aplikacije za browsere. Nažalost, opciju ćete moći ukloniti jedino kada koristite svoje desktop računare.

Ukoliko ne želite odavati vrijeme svoje posljednje aktivnosti na Facebooku, onda je vrijeme da izbrišete Messenger i pristupite chatu preko browsera na vašem smartphoneu.

Također, sav vaš sadržaj na profilu možete filtrirati kako biste pojedine ljude ograničili u tome šta zapravo vide kada ga posjete. Sve je smješteno u "Who Can See My Stuff" opciji nakon što kliknete mali katanac u gornjem desnom uglu ponuđenih opcija na Facebooku.

Svaki vaš post ne mora biti viđen na zidovima svih vaših prijatelja. Sve što je potrebno jeste da kliknete na opciju pored opcije "Post", a koja često ima različite zadane filtere. Nakon toga posjetite rubriku "Custom" u kojoj možete blokirati određene ljude ili grupe ljudi.