Fokus na zabavu i muziku
0

Vlasnici MySpacea novom stranicom žele privući korisnike

Klix.ba
Vlasnici društvene mreže MySpace se pripremaju za ponovno pokretanje krajem ove godine, kako bi pokušali promijeniti lošu sreću i privući korisnike.

Spekuliše se da promjene fokusiraju na zabavu i muziku, nešto što suvlasnik Justin TImberlake želi promovisati. Dioničarska kompanija Specific Media je u partnerstvu sa Timberlakeom kupila MySpace prošle godine za 26,7 miliona eura. Počeli su i pregovori sa marketinškim agencijama o potencijalnom novom pravcu internet-stranice.

Tržištem društvenih mreža trenutno dominira Facebook Marka Zuckerberga. U kompaniji Specific Media vjeruju da strategija bazirana na muzici može privući korisnike.

Menadžer kompanije Rikki Webster je istakao da su pregovori u ranoj fazi.

Nakon pokretanja 2003. godine MySpace je postao najposjećenija društvena mreža na svijetu. Facebook je preuzeo vodstvo 2008. godine.

Rupert Murdoch, koji je kupio internet-stranicu za 444,3 miliona eura 2005. godine, rekao je da je požalio zbog toga, jer je popularnost MySpacea drastično opala. Međutim, MySpace danas ima više od 30 miliona članova pa kompanija Specific Media ima stav da promjene mogu doprinijeti oporavku.