Tehnologija
0

Više androida se dnevno aktivira nego što se rodi beba

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Više android telefona je aktivirano svaki dan nego što je rođeno beba, rečeno je na Sajmu elektronike u Las Vegasu.

Šef službe koja je zadužena za sadržaj na YouTubeu Robert Kyncl našalio se kako će Google morati potražiti nove potrošače na drugim planetama, prenosi AFP. Prošle godine dnevno je aktivirano 700.000 telefona koji koriste operativni sistem Android, a prema podacima iz Ujedinjenih nacija dnevno se rodi oko 300.000 beba. Po istim podacima, broj ljudi koji dnevno umire je oko 250.000. Dakle, čak dva puta više se aktivira android uređaja od broja novorođenih beba na svijetu.

Pored Android uređaja, Microsoft i Nokia se bore osvojiti dio tržišta sa uređajima koji rade na operativni sistem Windows Phone 7. Na sajmu elektronike, Microsoft i Nokia su potvrdili proizvodnju Lumia 900, koji je nadograđena verzija Lumia 800.

Pored ove tri kompanije tu su i Apple telefoni, i iako iz Applea ne učestvuju na Sajmu elektronike u Las Vegasu, potvrđeno je da su iPhoneovi dostigli ogromnu popularnost. Kompanija koja pravi BlackBerry uređaje, Research in Motion, potvrdili su novi BlackBerry PlayBook tablet koji će biti na tržištu od 2012.godine.