Tehnologija
0

Vijeće Evrope lansiralo internet igru za djecu "Wild Web Woods"

FENA
Internetska igra Vijeća Evrope namijenjena sigurnom korištenju interneta među djecom "Wild Web Woods" danas je dobila registraciju Interaktivne softver federacije Evrope (ISFE), saopćeno je u utorak iz Vijeća Evrope.

Dostupna na 14 jezika, "Wild Web Woods" ima za cilj da pomogne djeci - posebno onoj u dobi između sedam i deset godina - da nauče o osnovnim pravilima sigurnosti na internetu u angažiranom i zabavnom okviru.

Vijeće Evrope pokrenulo je igru krajem 2007. i sada ima više od 1,7 miliona jedindstvenih primjeraka, navodi se u saopćenju.

"Razvili smo Wild Web Woods kao dio programa Vijeća Evrope "Izgradimo Evropu za djecu i s djecom" koji promovira prava djece i njihovu zaštitu od svih vrsta nasilja", izjavila je zamjenica generalnog sekretara Vijeća Evrope Maud de Boer-Buquicchio.

"Posebno, Wild Web Woods uči djecu da se zaštite od neprimjerenih sadržaja na internetu, što je također cilj ISFE-ove PEGI Online inicijative. Oduševljeni smo stoga što smo registrirali igru koja sada nosi logo PEGI Online", izjavila je ona.