Samo za gamere
0

Videoigre koje očekujemo ove godine

Sarajevo-x.com
Pored toliko stvari kojima se radujemo, tu su naravno i videoigre. Protekla godina je bila sjajna u smislu inovativnih ideja u dizajnu videoigrica, a od 2012. se očekuje još i više.

U ovoj godini čekamo Grand Theft Auto, zatim Last Guardian i mnoge druge. Pogledajte listu od pet videoigrica koje čekamo sa nestrpljenjem, a koju je sastavio Entertainment Time.

1. Grand Theft Auto V

U novembru smo imali priliku pogledati videonajavu za GTA V, ali nismo dobili puno informacija, samo to da se radnja odvija u Los Santosu i prati priču dešavanja u San Andreasu sa malo boljom grafikom. Jurnjava automobilima nikad nije bila uzbudljivija, pogotovo ukoliko imate sreću da igrate sa nekim ko je podjednako entuzijasta u utrkama kao što ste vi.

2. BioShock Infinite

Videoigrica se prvobitno zvala Project Icarus, međutim, bez obzira na ime, od igre se očekuje puno. Radnja se dešava 1912. godine u Kolumbiji, a ponekad se dešavaju i vremenski obrti pa ćete se naći i u 1980. Glavni dizajner ken Levine dobio je ideju, kada je gledao historijski dokumentarac na TV-u, da napravi povratak u historiju u egzotičnoj državi. Vi se borite da ostvarite kontrolu u Kolumbiji i imat ćete bogatu pomoć na putu.

3. Last Guardian

U video igri Last Guardian kombinovane su inovativne ideje u dizajnu kakve nigdje drugo nisu korištene i zato je ova igra posebna. Priča prati malog dječaka koji otkriva i spašava ogromno stvorenje nalik na veliku pticu, koje se zove Trico, te se sprijatelji s njim. Nije poznat datum kada će se igra naći u prodaji, ali ljubitelji avanturističkih igrica je ne mogu dočekati.

4. Halo 4

Halo 4 je sasvim nova avantura i označava povratak Johna-117 koji upravlja svemirskom letjelicom. Zatim se radnja odvija na planeti naseljenoj bićima po imenu Foreruners, prastarom civilizacijom koja ima određene moći. Ukoliko ste zainteresovani za kobimaciju naučne fantastike i epske mitske priče onda će vas Halo 4 oduševiti.

5. Mass Effect 3

Još jedna priča o spasiocu galaksije Mass Effect 3 je odlična naučnofantastična priča. Posljednji dio Mass Effect triologije označava priču borca protiv ubistvenih mašina koje su ljute i žele vas uništiti, a i vi njih. Srećom dobro ste opremljeni jer Mass Effect ima nekoliko izmjena, a najviše u okruženju i oružju koje je poboljšano. Ukoliko ste igrali Mass Effect 1 i 2, moći ćete uvesti svoje glavne borce koje ste prije koristili, ukoliko vam se oni najviše sviđaju.