Tehnologija
0

Video igra "Assassin's Creed" najiščekivaniji naslov 2007. godine?

Sarajevo-x.com
Video igra "Assassin's Creed", smještena u vrijeme križarskih ratova, u kojoj glavni lik pronalazi i ubija svoje mete, prema mišljenju mnogih, mogla bi postati jedan od najtraženijih naslova za novogodišnje praznike.

Iako je Microsoftova video igra "Halo 3" već izašla na tržište, mnogi obožavatelji video igara ne mogu dočekati novembar, kada će se u prodavnicama širom svijeta naći "Assassin's Creed" kompanije Ubisoft, kao i još neki naslovi velikih proizvođača video igara.

Video igra "Assassin's Creed", koja se može igrati na kompjuteru i igraćim konzolama Microsoft Xbox 360 i Sony PlayStation 3, izazvala je veliki interes kod potrošača širom svijeta.

Web sajt posvećen video igrama IGN.com ovu igru opisuje kao "najiščekivaniju video igru za 2007. godinu", budući da je trailer pušten u maju downloadan više od 1,3 miliona puta u manje od sedam dana.

Kompaniji Ubisoft je bilo izuzetno važno da video igra bude što realnija, što im je i uspjelo. Za savršeno prikazane vizije gradova poput Jerusalema i Damaskusa u periodu oko 1191. godine zaslužni su historičar iz Oxforda i savjetnik sa snimanju filma "Kingdom of Heaven", koji su pomogli oko detalja kako bi se ovaj period u svjetskoj historiji što realnije prikazao.

U novoj video igri koja se odvija u jeku Trećeg križarskog rata na području Svete zemlje, ubojica pod imenom Altair ima zadatak da, uz niz akrobatskih poteza i posebnih vještina, eliminiše mete sa obje suprotstavljene strane.