Moderni daljinski upravljač
0

UWand funkcioniše kao "leteći" kompjuterski miš

Sarajevo-x.com
Nova generacija daljinskih upravljača napravljena je na principu "manje je više". Zato upravljač nazvan uWand nema viška dugmadi, već samo tri!

Daljinski koji je proizveo Phillips ima mnogo sličnosti s Nintendovim Wii upravljačem, koji je poznat milionima djece i odraslih širom svijeta.

UWand ima malu infracrvenu kameru koja omogućava da se kursor pojavi na ekranu, te da pomoću njega mijenjamo kanale ili pojačavamo i smanjujemo zvuk.

Daljinski upravljač je postao svojevrsni leteći kompjuterski miš.

Televizijske stanice i internet sve češće se isprepliću, jer u moderno doba svoj omiljeni kanal možemo gledati kako preko interneta, tako i na TV-u, odnosno na televizoru ili računaru.

Iako je savremene upravljače razvio Philips, neće ga direktno i prodavati. Naime, njih će proizvoditi i prodavati partnerske firme, poput Intela koji razvija tehnologiju i softver koji će televizore pretvoriti u personalne računare.

"Tradicionalni daljinski upravljači s više od 50 dugmadi jednostavno ne drže korak s vremenom i modernom interaktivnom televizijom", rekao je generalni menadžer uWanda.