Ugovor sa MGM-om
0

Uskoro cijeli filmovi na YouTube-u

Sarajevo-x.com
Stranica sa najvećom ponudom video clipova na internetu, YouTube, prikazivat će kompletne filmove, TV emisije i druge sadržaje iz arhive jedne od najvećih američkih produkcijskih i distribucijskih kuća - Metro-Goldwyn-Mayer, objavili su zvaničnici u nedjelju.

Kako javlja Reuters, stranica čiji je vlasnik planetarno popularni Google Inc, detalje dogovora objavit će u toku ponedjeljka.

MGM Studios će za početak dozvoliti prikazivanje epizoda decenije stare serije "American Gladiators" na kanalu YouTube. Kanije se mogu očekivati i filmovi poput "Bulletproof Monk" i "The Magnificent Seven", te dijelovi popularnog filma "Legally Blonde". Pregledanje ovih uradaka bit će besplatno, uz reklame koje će se pojavljivati uz video.

U oktobru je Google sklopio sličan posao sa korporacijom CBS za puštanje njihovih dugometražnih emisija iz arhive, uključujući "Star Trek", "Young and the Restless" i "Beverly Hills 90210".

Mnoge TV mreže već puštaju svoje emisije na YouTubeu, pored miliona kućnih videa koje postavljaju korisnici. Ipak, većinom su to clipovi koji traju kraće od deset minuta, a eksperimentisanje sa filmovima počelo je u posljednjih nekoliko mjeseci sa mrežama HBO i Showtime.