Tehnologija
3

UNDP dodatno nagrađuje kreatore mobilnih aplikacija u okviru m:tel App Builder lige

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) BiH uključio se u razvoj i jačanje IT zajednice podrškom projektu m:tel App Builder liga.
Naime, pored zanimljivog fonda nagrada koje obezbjeđuje kompanija m:tel, koja je nosilac projekta, UNDP će dodatno nagraditi sve takmičare m:tel App Builder lige, koji svoje aplikacije posvete oblasti pametnog korišćenja energije i očuvanja životne sredine.

"Edukacija i društvena odgovornost", u koju spada i oblast očuvanja životne sredine, jedna je od četiri ponuđene kategorije u okviru takmičenja App Builder liga, za koju se kreatori mogu odlučiti pri izradi aplikacija.

Jedan od ključnih sektora djelovanja UNDP-ja u BiH je upravo promocija i unapređenje energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, te je razvoj aplikacija iz ove sfere UNDP prepoznao kao izuzetan i jedinstven način podizanja svijesti o značaju širenja pozitivnih ideja u pravcu društveno odgovornog djelovanja.

Podsjećamo, App Builder liga je takmičenje kojim kompanija m:tel želi da nagradi najkreativnije autore aplikacija za mobilne uređaje, nudeći sve alate potrebne za jednostavnu izradu aplikacija pomoću AppBuilder platforme, čak i za one koji nemaju nikakvo prethodno programersko znanje.

Osim "Edukacije i društvene odgovornosti", u okviru App Builder lige ponuđene su i sljedeće tri kategorije: "Turizam i ugostiteljstvo", "Zabava" i "Vaša ideja za aplikaciju", a najbolje će biti nagrađene vrijednim nagradama: mobilni telefon Sony Xperia Z1, tablet uređaj Samsung Galaxy Tab, laptop Acer Aspire, freemium vaučer za platformu ili majica.

Takmičenje App Builder liga, koje je kompanija m:tel otvorila je polovinom avgusta, a trajaće do 30. oktobra ove godine. Sve informacije o takmičenju mogu se pronaći na internet stranici App Builder lige.