Novitet iz Nintenda
0

Ultrabrutalna video igra šokirala roditelje

Sarajevo-x.com
Nova kompjuterska igra koja prijeti da postane najnasilnijom video igrom svih vremena ekskluzivno će biti puštena u prodaju početkom 2009. godine na tzv. "porodičnoj" Wii konzoli. Kompjuterska igra "MadWorld" je, kako navode njeni autori, "veoma brutalna i uzbudljiva".

Korisnici "sijeci i udaraj" video igre imaju mogućnost neprijatelja nabiti na kolac, iščupati mu srce ili ga izrezati motornom pilom.

Odluka da se novi naslov pusti na tržište šokirala je roditelje i grupacije koje se bore protiv nasilja, tim gore što za korištenje "MadWorlda" još nije određena dobna granica, prenosi Daily Mail.

Stručnjaci iz britanskog Mediawatcha, kompanije za praćenje medija, smatraju da će ova brutalna igra upropastiti popularnost Nintendove Wii konzole, te da se ljudi trebaju više pobrinuti o tome da se nasilje ne uzima zdravo za gotovo, makar se dešavalo i u video igrama.

U igri "MadWorld", kompletna akcija akcija se odvija u samo dvije boje, crnoj i bijeloj. Jedina boja koja se još pojavljuje je crvena, za krv.

Glavni junak Jack bori se protiv terorista, i na putu ubija sve pred sobom koristeći razne vrste oružja i oruđa da bi ostao živ u Varrigan Cityju, virtualnom svijetu ove igre.

Japanski Nintendo je dosad bio poznat na tržištu kao proizvođač bezazlenih igara koje su bile alternativa drugim nasilnim video igrama i kao takav uživao je veliku popularnost kod djece i roditelja.

Glasnogovornik Nintenda je rekao da je Wii prilagođen širokom spektru publike od djece i tinejdžera do odraslih ljudi, i da zato u ponudi trebaju imati nešto što će zadovoljiti sve. "MadWorld će legalnim kanalima biti dostupan samo starijim korisnicima", rekao je.