Tehnologija
2

Udovica Stevea Jobsa: On je promijenio svijet, ponosna sam na njegovu ostavštinu

Klix.ba
Steve Jobs i Laurene Powell Jobs
Steve Jobs i Laurene Powell Jobs
Udovica Stevea Jobsa, osnivača Applea, prvi put je u javnosti govorila nakon smrti velikog vizionara. Istakla je da je ponosna na Jobsovu ostavštinu te da je sretna zbog toga što je on ispunio svoj životni san - promijenio način na koji ljudi komuniciraju.

Laurene Powell Jobs u intervjuu za NBC istakla je da je njen suprug cijeli svoj život posvetio tome da osmisli alate koji bi pomagali ljudima da komuniciraju i rade na najvišem nivou.

"Mislim da je uspio u tome. Danas svugdje možemo naći proizvode koje je on osmislio. To je naslijeđe koje je ostavio svijetu i sretna sam zbog toga", kazala je Laurene Powell Jobs.

Iako nikada nije željela u javnosti govoriti o svom preminulom suprugu, ovoga puta se otvorila i istakla kako je on bio divan partner i dobar otac njenoj djeci.

"Nedostaje nam svaki dan", kazala je udovica.

Jobs je bio poznat po svojoj predanosti poslu, a prije smrti dozvolio je da se uradi biografija o njegovom životu, iz razloga kako bi njegova djeca znala šta je radio u vremenu kada nije bio sa njima.

Njegova supruga je istakla da joj mnogi Appleovi proizvodi služe kao uspomena.

"Njegovi proizvodi kojih danas ima po cijelom svijetu su jako lijep podsjetnik i ujedno i veliko nadahnuće za mene i djecu te poticaj da u životu radimo stvari koje volimo i da ih radimo sa strašću", kazala je Laurene Powell Jobs koja je radila na filmu o imigrantima "The Dream is Now".