Tehnologija
0

U ponoć počinje evropska prodaja PlayStationa 3

Sarajevo-x.com
U evropskim gradovima sve je spremno za početak prodaje igraće konzole PlayStation 3. Veće prodavnice će svoja vrata PlayStation fanovima otvoriti tačno u ponoć. Oni najvjerniji već neko vrijeme stoje u redu.

Mala grupa kupaca u vrećama za spavanje kampovala je ispred londonskog Virgin Megastorea. Imali su priliku vidjeti preview jedne od igara prije no što krene u prodaju.

No evropska premijera PS3 ne liči na onu prošlogodišnju u SAD-u i Japanu, kada su hiljade fanova kampovali i čekali u redovima ispred prodavnica.

Samo je šačica gamera stala u redove na londonskim ulicama. Jedan od razloga koji se navodi za malu zainteresovanost jeste cijena konzole. Pošto su poklonici PS3 uglavnom mlađi naraštaji, cijena od 837 dolara za njih je prevelika.

Kupovina Microsoftovog baznog modela Xboxa 360 za 390 dolara ili Nintendove Wii konzole za 350 dolara je daleko isplativije od onoga što Sony nudi.

Policija je izrazila zabrinutost zbog mogućih razbojništava na novopečene vlasnike PS3, jer prodaja počinje u ponoć i mogući su pokušaji krađa.