Tehnologija
3

Toshiba Encore Mini: Ultraprenosivi 7-inčni brand-name tablet

Sponzorirani članak
Toshiba Europe Encore Mini je izuzetno praktičan "Windows" tablet računar, premijerno predstavljen na prestižnom berlinskom sajmu IFA 2014, prije samo nekoliko mjeseci.

Zahvaljujući ekranu dijagonale 17,8 cm (7 inča), Windows 8.1 operativnom sistemu u Bing okruženju i Microsoft Office 365 Personal paketu, kompaktan format Encore Mini modela zgodan je za ponijeti bilo gdje, što korisniku omogućava da čuva i sinhronizuje poslovne podatke i dokumente, ili da odgleda film dok je na putu. Spoj pažljivo odmjerenih mogućnosti i formata čini Encore Mini savršenim uređajem uz bilo koji primarni Windows-PC računar.

Encore Mini je osmišljen za upotrebu jednom rukom i lako upravljanje sadržajem na ekranu. Staje čak i u omanju torbicu i komotno može da se koristi u pokretu ili na putu. Prilagođenost portretskom režimu rada, ergonomski dizajn i male dimenzije omogućuju korisniku komfor povezivanja na internet kod kuće, u kafiću ili bilo gdje na otvorenom. Encore Mini je u isto vrijeme „alat“ za pregledanje, sinhronizovanje i čuvanje dokumenata, surfovanje po internetu i poslovnu namjenu, kao i cool gadget za razonodu na bukvalno bilo kom mjestu.

Windows i MS Office 365 u šaci

Mobilnu platformu Encore Mini modela pokreće Windows 8.1 operativni sistem sa Bing okruženjem, uz jednogodišnju pretplatu na Microsoft Office 365 Personal paket. Sa već poznatim i popularnim PC aplikacijama, čitanje elektronske pošte ili pregledanje prezentacije tokom putovanja lakše je nego ikada. Pored toga, Encore Mini tablet sa lakoćom pokreće najznačajnije Windows aplikacije i servise, pa korisnici imaju kompletan doživljaj rada u Windows okruženju u pauzama sastanaka ili tokom opuštanja – bilo preko samog tablet računara, proširivanjem Microsoft Office 365 paketa na primarni PC računar, ili pristupanjem dokumentima u informatičkom oblaku (eng. cloud). Sinhronizovanje i deljenje dokumenata između različitih Windows-baziranih uređaja je lako i brzo.

Nebu pod oblake

Sa 1TB besplatnog prostora za skladištenje podataka u OneDrive onlajn skladištu , uz mogućnost da se taj kapacitet kasnije poveća, korisnici mogu da čuvaju koliko god podataka požele. Tu je i 60 „globalnih Skype minuta“ za kontakte sa porodicom i prijateljima. Kapacitet skladištenja Encore Mini tableta može da se proširi preko microSD Card konektora, koji podržava microSD kartice do 128GB kapaciteta – za više poslovnih i privatnih podataka pri ruci. Uključena funkcionalnost bežičnog prikaza slike je izuzetno korisna za prezentacije pred većim auditorijumom, jer korisniku omogućuje da dijeli sadržaj sa svog tableta na većim ekranima. Za potrebe prebacivanja datoteka na druge uređaje, tu je micro-USB priključak.

Snažne performanse u malom pakovanju

Uz Intel® Atom™ Quad Core procesor, Encore Mini pruža snažne performanse tokom cijelog dana. Od brzog pokretanja i sa baterijom koja traje do sedam sati , Encore Mini omogućuje korisniku da prosto uživa u brzom odzivu računara tokom pregledanja interneta, kao i besprijekoran paralelni rad sa više aplikacija, što olakšava prebacivanje sa zadatka na zadatak.

Web kamera na poleđini uređaja rezolucije 2MP i prednja web kamera rezolucije 0,3 MP su tu za fotografisanje i video ćaskanja sa porodicom, prijateljima i kolegama. Ovakvu intuitivnu prirodu Encore Mini tableta podržava i Toshiba Display Utility aplikacija koja omogućuje uvećanje prikaza tekstualnih menija i drugih sitnih elemenata u desktop programima. To korisnicima obezbeđuje maksimum vrijednosti od korištenja desktop programa na svojim Encore Mini uređajima.

Encore Mini specifikacije:

• Ekran: 17,8 cm (7 inča), rezolucija 1024 x 600 • Procesor: Intel® AtomTM Z3745 procesor • Grafika: Intel® HD graphics

• Memorija: 1 GB DDR3L 1333MHz • Mogućnosti povezivanja: 1 x Micro-USB, 1 x konektor za microSD karticu do 128 GB SDHC/SDXC podrška, WLAN 802.11 bgn, Bluetooth 4.0, bežični prikaz, 1x 3,5 mm kombinovani džek-ulaz za slušalice/mikrofon • Web kamera: 0,3 MP sa prednje strane, 2 MP kamera sa zadnje strane • Audio: Box zvučnik • Operativni sistem: Windows 8.1 sa Bing okruženjem • Unaprijed instalirani softver: Microsoft Office 365 Personal, Toshiba Display Utility • Trajanje baterije: do 72 sati • Boja: bijela • Dimenzije: 119,8 x 199 x 10,9 mm • Masa: 350 g