Tehnologija
0

Time: Izum godine je iPhone!

Sarajevo-x.com
Redakcija magazina Time je odlučila primamljivu titulu izuma godine dodijeliti iPhoneu, revolucionarnom proizvodu kompanije Apple, saopćeno je iz ovog uglednog američkog magazina. Ovakva odluka nije mnogo ni iznenadila, budući da trenutno u svijetu vlada apsolutna iPhone groznica.

U objašnjenju o tome kako je magazin Time uopšte donio ovakvu odluku, novinar Lev Grossman je najprije naveo kako iPhone ima nekoliko mana. "Na njemu je teško tipkati, prespor je i prevelik, nema opciju instant messaginga, preskup je, ne podržava moj poslovni e-mail i ograničava korisnika na AT&T", napisao je Grossman.

Međutim postoje i dobre vijesti, koje su očigledno presudile da redakcija Timea iPhone proglasi izmumom godine.

Prema Grossmanovom mišljenju, većina kompanija na polju visoke tehnologije zanemaruje dizajn svojih proizvoda, osim naravno Applea. Dakle, Time je iPhone proglasio izumom godine jer je njegov dizajn lijep te je interesantno stalno po njemu tipkati prstima, a zahvaljujući ovom proizvodu na tržište će sigurno izaći mnogo kvalitetniji uređaji nego inače.

Svakako je i značajna činjenica da se ovdje ne radi o običnom mobilnom telefonu, već o platformi, te da je prva generacija iPhone samo najava onoga što možemo očekivati od Applea u budućnosti.