Tehnologija
0

Temperaturu tijela mjerit ćemo jednostavnije i preciznije uz mnogo više higijene

Klix.ba
Razvoj tehnologije u velikoj mjeri olakšava svakodnevni život, a u 2016. godini očekujemo inovativni toplomjer koji će nam omogućiti da temperaturu tijela izmjerimo jednostavnim dodirom toplomjera na čelo.

Iako postoje zagovornici da tehnologiju ne treba prebrzo uvoditi u svakodnevni život, najnovija tehnološka dostignuća ipak demantiraju i takve stavove, jer značajno olakšaju brojne procese.

Jedan od noviteta je i način mjerenja temperature tijela, uz novi toplomjer koji je razvila francuska kompanija Withings, koji je povezan sa wi-fi signalom. Jednostavnim dodirom toplomjera na čelo izmjerit ćete temperaturu, koja će se automatski pojaviti na led ekranu.

Ukoliko je temperatura tijela u granicama normale toplomjer će uz brojnu vrijednost pokazati i zelenu boju, narandžstu boju za umjereno povišenu temperaturu i crvenu za groznicu.

Toplomjer pohranjuje sve izmjerene vrijednosti temperature, tako da možete pratiti i analizirati poboljšanja ili pogoršanja zdravstvenog stanja. Nakon što bude dostupan na tržištu, koštat će 99,95 dolara.