Tehnologija
10

Tajnoviti "Bolt" zvat će se HTC 10 Evo i koštat će 340 eura

Klix.ba
Sve oči su uprte u Tajvan i tamošnju kompaniju HTC koja bi uskoro trebala predstaviti novi pametni telefon čije će ime umjesto "Bolt", sada to konačno znamo, biti HTC 10 Evo.

Kao što govori ime, riječ je o "ublaženoj" verziji ovogodišnje perjanice HTC 10 koju prati još uvijek neobično visoka cijena. Izgleda da HTC potezom uklanjanja pojedinih specifikacija, ali i zadržavanjem nekih ključnih osobina (metalno tijelo, privlačan dizajn) želi pružiti šansu onima sa plićim džepom.

HTC 10 Evo, koji će u SAD nastaviti nositi ime Bolt, bit će opremljen sa LCD ekranom od 5,5-inči, rezolucijom 1920x1080 gustoće 401 ppi.

Ono što dodatno obilježava novog predstavnika tajvanske marke jeste vjerovatni nedostatak 3,5-milimetarskog utora, mada ta informacija još uvijek nije potvrđena.

HTC 10 Evo trebao bi biti opremljen sa 3 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koja se može uvećati putem SD kartice do 256 GB. Stražnja kamera imat će najvjerovatnije 18-megapikselni senzor, dok će prednja imati osam megapiksela.

Uređaj će pokretati čipset Snapdragon 810 SoC, osmojezgreni procesor, Adreno 430 GPU, baterija od 4.000 mAh i sistem Android 7.0. Sa drugim uređajima povezivat će se preko USB-a Type-C koji će omogućavati i brzo punjenje.

Prema do sada dostupnim informacijama, HTC 10 Evo koštat će oko 340 eura, a konačno predstavljanje očekuje se u novembru ili decembru.

Vezani članci