Tehnologija
0

T-Mobile prodao preko 120.000 3G iPhonea

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iz njemačke kompanije T-Mobile objavili su da su od lansiranja prvog 3G iPhonea 11. jula ove godine prodali više od 120.000 komada ove čudesne spravice, a sve to uprkos problemima s distribucijom koji su se pojavili, izjavio je izvršni direktor ove kompanije.

Hamid Akhavan je za njemački sedmični magazin Focus objasnio da su zbog velike potražnje neki od kupaca morali čekati i po više sedmica da im ovaj unaprijeđeni aparat stigne na adresu.

"Naša predviđanja su prevaziđena," kaže Akhavan u intervjuu i dodaje da je samo u Njemačkoj prodato 75.000 ovih telefona.

Problemi s dristribucijom su se pojavili kada je kompanija Apple odlučila da produkt isporuči u 22 zemlje istovremeno.

Treća generacija mobilnih telefona ima značajno bržu internetsku konekciju od prve serije koja se na tržištu pojavila sredinom 2007. godine. Ipak, korisnici nisu u potpunosti zadovoljni ni ovim proizvodom. Obično se žale na iznenadne prekide poziva i nestabilan internetski signal.

Prošle sedmice Apple Inc. objavio je softverski update koji pomaže u rješavanju problema sa konekcijom, a zanimljivo je da je T-Mobile koji ove telefone prodaje i u Holandiji i Austriji primio žalbe holandskih korisnika, ali nijednu iz Austrije ili Njemačke, rekao je Akhavan.