Tehnologija
36

Sve izvjesnije da će Apple 9. septembra predstaviti i pametni sat

Klix.ba
Tim Cook, CEO Applea
Tim Cook, CEO Applea
Appleov dugoočekivani sat, kojeg često nazivaju već iWatch, trebao bi biti predstavljen zajedno sa dva modela novog iPhonea 9. septembra.

Prema izvještaju Rocode.net, koji je prenio i The Verge, Apple će 9. septembra predstaviti i iWatch, koji će biti itekako integrisan s Appleovim alatima za praćenje zdravlja, koji dolaze sa novim iOS-om 8. Također će se sat vjerovatno uklopiti se i HomeKitom, koji bi nam trebao pomoći pri upravljanju kućnim uređajima.

Prema glasinama, već dugo se spominje da će Appleov fokus upravo biti na zdravlju, ipak ostaje da se vidi da li ćemo pomoću pametnog sata moći kontrolisati druge uređaje. Na WWDC-u, Apple je otkrio da će iPhone moći otvarati garažna vrata, paliti svjetla, kontrolisati sigurnosne kamere i druge umrežene uređaje i to sve pomoću novog iOS-a bez dodatnih aplikacija. Pretpostavlja se upravo da će iWatch također imati ove mogućnosti.

Sačekaćemo još dvije sedmice da bismo saznali hoće li Apple izbaciti još jedan "revolucionarni" proizvod, kao što su to svojevremeno bili iPod, iPhone i iPad.