Pritužbe prvih vlasnika
0

Sunčeve zrake pregriju i isključe iPad

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekoliko vlasnika novog iPada već je imalo problema sa svojim uređajem. Oni su primjetili da uređaj nisu mogli koristiti, jer se određeni period nalazio na suncu, zbog čega je došlo do njegovog pregrijavanja.

U izvještaju nezvaničnog Appleovog Webloga se navodi da jesu dobili pritužbe od vlasnika, jer je njihov novi uređaj aktivirao sleep mode nakon što se nalazio na suncu.

U jednom slučaju iPad je sunčevim zrakama bio izložen više od sat vremena, dok je u drugom sleep mode aktiviran nakon samo 10 minuta.

Zac Honig, urednik PC magazina, uspio je fotografisati poruku na ekranu svog uređaja, gdje je pisalo "iPad se treba ohladiti prije nego što ga ponovo mognete koristiti".

On je rekao mu se ovo desilo nakon što je aparat bio deset minuta na suncu, dodavši u šali da je potrebno iPad staviti u frižider da se ohladi.

Vlasniku iPada u Teksasu prestala je svirati muzika, nakon što ga je uređaj obavjestio da je previše zagrijan.

"Nakon što sam ga držao deset minuta u hladu, proradio je", kaže ovaj kupac.

Još jedna pritužba zabilježena je i na forumu Applea. Vlasnik iPada je rekao da mu se uređaj ugasio nakon što se nalazio na otvorenom.

Naravno, ovo se desilo u samo nekoliko slučajeva. Ipak iz PC magazina savjetuju vlasnike iPada da ne drže uređaje predugo na suncu, kao i da razmisle o zaštiti ekrana od sunčanih zraka rekavši u šali da na plažu ponesu sunčane naočale za sebe i svoj novi uređaj.