Tehnologija
0

Spyder II - Igračka za odrasle

Sarajevo-x.com
"Light Sabre" je uvijek bio nedostižni san svakog pravog zaljubljenika Ratova zvijezda. No stvari se mijenjaju. Bilo je vrijeme da se pojavi jedna sablja koja će biti dostojna pravog Jedie freeka.

Firma Wicked Lasers pravi moćne lasere. Njihov najnoviji model - Spyder II je opasna igračkica. Iako nije ni "light sabre" niti ima ikakve veze sa Ratovima zvijezda, to ipak nije ni obični "pointer laser". Spyder II nije namjenjen za prezentacije, kako bi bezuspješno usmjeravao nečiju pažnju na ono o čemu se govori. To je pravi pravcati laser.

Pa čemu služi ovaj laser i kakve su njegove mogućnosti?! Ako ga pet sekundi uperite u osušeni list, isti će počet će tinjati. Balon će na nešto više od jedan metar pući, može topiti plastične čaše. Ako ga uperite u ruku, poslije izvjesnog vremena osjetit ćete kao da vam neko iglom pokušava probosti ruku i dobit ćete crvenu tačku na mjestu "uboda". Sada kada smo shvatili šta može, logično je pitanje čemu služi. Paljenju suhog lišća i bušenju balona?!

Osim što košta 1700 dolara i čini sve nabrojano, neke prave svrhe nema. To je igračka za odrasle, jer ako niste primijetili za djecu nije primjeren. Spyder II nije prvi, vjerovatno ni posljednji laser koji će izaći iz Wicked Lasers radionice. To je savršena igračka za besposlenog ljubitelja SciFi filmova sa debelim novčanikom.

Wicked Lasers