Xperia Tablet Z
6

Sony predstavio vodootporni tablet kompjuter

Klix.ba
Kompanija Sony je predstavila vodootporni tablet kompjuter koji nosi naziv Xperia Z.

Sonyjev tablet Xperia Z je vodootporan, a zvaničnici kompanije tvrde da to neće biti jedina karakteristika koja će ga učiniti najomiljenijim na tržištu.

Prošlo je dosta vremena otkad je Sony predstavio mobitel koji je postao hit, ali sa tablet kompjuterom pod nazivom Xperia Z je kompanija dokazala da još uvijek može dizajnirati sjajne uređaje. To nije samo zbog toga što tablet možete baciti u kadu punu vode i potom ga koristiti mokrim rukama ili što možete u potpunosti iskoristiti njegov operativni sistem Android. To je zbog toga što je Sony uspio napraviti zaista sjajan uređaj lijepog izgleda, koji je funkcionalan, tanak i lagan, a pri tome dovoljno čvrst. Njegova debljina je 6,9 mm, a težak je samo 495 grama. U svijetu Androida jedino je moguće razlikovati dizajn uređaja, a tablet Xperia Z je dokaz tome.

Softver je upravo ono što očekujete od Androida, a Sony je dodao nekoliko svojih aplikacija. Tu su i one koje omogućavaju daljinsku kontrolu i slanje medijskih sadržaja na TV uređaje bilo koje makre. U Sonyju očekuju da će se njihov novi tablet uveliko koristiti u domaćinstvima, kao popratni uređaj ili dodatni ekran. Zbog toga uređaj ima odličnu grafiku i to zahvaljujući quadcore Snapdragon S4 procesoru. Tablet je otporan na vodu i prljanje. Kamera od osam megapiksela je pristojna. Dovoljno je dobra za korištenje Skypea, ali i za fotografisanje.