Tehnologija
0

Sony najavio dodatak za video chat na PlayStationu 3

Sarajevo-x.com
Američko odjeljenje Sony Computer Entertainmenta najavilo je novi dodatak za PlayStation 3 konzolu. Riječ je o kameri sa mikrofonom nazvanoj PlayStation Eye (oko), koja se na PS3 spaja preko jednog od USB portova.

Kamera je dizajnirana kako bi unaprijedila komunikaciju između igrača tokom igranja. Jednim uređajem bit će omogućeno igračima da kvalitetno komuniciraju videom i zvukom.

Sony se nada da će ova kamera biti van konkurencije onim koje prodaju drugi proizvođači. PS Eye ima frame rate od 120 fps-a na rezoluciji od 320x240 piksela. Prema ovim specifikacijama i nije baš kamera HD kvalitete. No ono što ima jesu specifikacije napravljene za gamere.

PS Eye je dizajnirana da emituje pristojnu sliku pri smanjenom osvjetljenju i ima dvije zoom opcije, fokusiranje lica i čitavog tijela.

Mikrofon koji se nalazi na dnu kamere obećava da neće biti potrebe za slušalicama na glavi, jer ima opciju ukidanja šumova (noise-canceling) i prepoznavanja govora, tehnologiju koja će omogućiti čist audio chat.

Cijena PS Eyea, koji bi se trebao pojaviti u prodaji na ljeto, nije objavljena.