Projekat YouTubea
0

Snimite svoj život u jednom danu i otputujte u Utah

Sarajevo-x.com
Videoportal YouTube pokrenuo je projekat "Life in a Day " (“Život u jednom danu”), a cilj je da se videosnimcima iz cijeloga svijeta dokumentuje 24. juli. Producent dokumentarnog filma je slavni Ridley Scott, a režiser je Kevin Macdonald, čovjek koji je režirao filmove "The Last King of Scotland" i "One Day in September".

U ovom projektu mogu učestvovati svi zainteresovani korisnici videoservisa YouTube, a sve što je potrebno jeste da postave video isječak o svom svakodnevnom životu.
Pristigle, odabrane videosnimke Scott i Macdonald će spojiti u jedan, a 20 najsretnijih korisnika YouTube vodi na filmski festival Sundance 2011 u Utahu, gdje će dokumentarac i biti prikazan.

Također, ukoliko se vaš isječak nađe u finalnoj verziji filma bit ćete navedni kao jedan od autora.

Da biste učestvovali u ovom projektu potrebno je da načinite snimak o vašem svakodnevnom životu i video postavite na stranicu kanala "Life in a Day" na YouTubeu prije 31. jula.

Također, nema nikakvih ograničenja i možete snimiti sve što želite i sve što vam se sviđa, međutim preporučljivo je da video bude visoke rezolucije. Detalje o dokumentarcu i prijavama možete pronaći ovdje.