Tehnologija
0

Šest vrhunskih gadgeta samo za klince

Sarajevo-x.com
Proizvođači igračaka i računara svakim danom proširuju raspon godina svojih korisnika uređajima koje mogu koristiti i najmlađi naraštaji. Dok kompjuteri za djecu nisu nova stvar, njihovo omasovljavanje i raznovrsnost proizvoda raste. Ovo su samo neki od najaktuelnijih.

[SLIKA]2[/SLIKA]ClickStarting Away

ClickStart My First Computer iz LeapFroga ima prvu bežičnu tastaturu napravljenu za djecu. Izgleda kao zeleni pas čije šape služe kao podloga za miš, koja se može postaviti i na lijevu i na desnu stranu tastature. Konzola koja je sastavni dio seta spaja se na TV i uči djecu kako se koristi miš i tastatura te uči djecu osnovama kompjuterske navigacije.

Uzrast: 3 do 6 Cijena: 59,99 dolara Na tržištu od jeseni 2007.

[SLIKA]3[/SLIKA]U.B.Funkeys za otključavanje online igara

Svaki od Mattelovih U.B.Funkeys plastičnih figura otključava jednu ili više igara na stranici ubfunkeys.com, virtualnom svijetu koji djecu upoznaje sa Internetom. Ukupno ima 42 U.B.Funkeys lika. Početni paket uključuje dvije figure i hub koji se USB-om prikopča na kompjuter da bi pristupili Internetu.

Uzrast: 8+ Cijena: 19.99 dolara za početni paket, a svaka dodatna figura košta 4.99 dolara. Već je dostupno na tržištu.

[SLIKA]4[/SLIKA]Whiz Kid Learning System

VTechov Whiz Kid sistem za učenje sastoji se od olovke i ekrana osjetljivog na dodir (Whiz Pad), koji djeci pomaže da prolaze kroz 120 aktivnosti koje potiču čitanje. Uređaj se može spojiti na računar za igranje dodatnih igara te kako bi pratili napredak koje dijete ostvaruje.

Uzrast: 3 do 6 Cijena: 49 dolara Na tržištu od jeseni 2007.

[SLIKA]5[/SLIKA]Color Blast Notebook - Laptop koji podučava

Još jedan proizvod za klince iz VTecha je Color Blast Notebook koji izgleda kao klasični laptop. Veliki ekran nudi žive boje i animacije. Uređaj je napravljen da podučava djecu 80 različitih oblasti poput matematike, istraživanje svemira, španjolskog i drugih jezika.

Uzrast: 6+ Cijena:130 dolara Već je dostupno na tržištu.

[SLIKA]6[/SLIKA]IM-me

Mattelov novi IM-me izgleda poput velikog ružičastog BlackBerryja. Uređaj je spojen na kućni računar bežičnom mrežom, kojeg koristi da se spoji na Internet i šalje instant poruke drugim korisnicima.

Uzrast: 8+ Cijena: 65 dolara U trgovinama od oktobra 2007. godine

[SLIKA]7[/SLIKA]Girl Tech Video Journal

Mattelov Girl Tech video dnevnik, sastoji se od digitalne kamere, postolja preko kojeg se fotografije i video prebacuju na računar te softver. Djevojčice mogu koristiti softver za pisanje na blogu, a mogu napraviti i dnevnik na vlastitom računaru koristeći široku lepezu templatea i grafike. Password će spriječiti sva njuškala da zavire u sestrin ili kćerkin dnevnik.

Uzrast: 6+ Cijena: 29.99 dolara Već je dostupno na tržištu.